LEDARSALONG: VAD ÄR LEDARSKAP?
Utvecklas som ledare på vår Ledarsalong 10 september 2020

På scenen i år: Per Johansson, Eric Schüldt och Lisas: Lisa Långbacka och Lisa Rydberg
På scenen i år: Per Johansson, Eric Schüldt och Lisas: Lisa Långbacka och Lisa Rydberg

I år tar vi Chefsforum till nästa nivå och bjuder in till vår första Ledarsalong. En eftermiddag och kväll där du får möjligheten att fördjupa ditt ledarskap genom att vi varvar scensamtal med musik och workshop, senare på kvällen fortsätter vi med mat och mingel. Med vår Ledarsalong vill vi erbjuda en reflektionshållplats, en möjlighet att fritt samtala kring ledarskap – utanför konventionerna och bortom normerna. Tillsammans med andra får du tillfälle att provtänka och provprata kring det ledarskap du själv möter, utövar och behöver.
 
Utgångspunkten för samtalen är i år det idéhistoriska perspektivet. Vi har bjudit in journalisten och radiomakaren Eric Schüldt samt idéhistorikern och humanekologen Per Johansson till ett scensamtal kring ”Vad är ledarskap?”. Eric & Per är för många av oss kända från den populära podden ”Myter & Mysterier” och tidigare ”Människan & maskinen”. Invävt i samtalet kommer duon Lisas att bjuda på en berörande musikalisk upplevelse. Lisas består av violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka, de har rötterna i folkmusiken men är samtidigt förankrade även i andra genrer.

Datum: 10 september 2020 
Tid: 15.30 – 22.30 ca
Plats: Marabouparkens konsthall, Sundbyberg
Boka en plats*: Klicka här
Priset för Ledarsalongen är 3 000 kr (exkl moms).

* Antalet platser är i nuläget begränsade till 50. Vi följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av den pågående spridningen av covid-19 och återkommer om eventet behöver flyttas framåt i tiden eller om antalet platser kan utökas.

VAD ÄR LEDARSKAP?

 Att filosofera handlar om att kritiskt granska och tänka över frågor som inte har några självklara svar. Och frågan ’Vad är ledarskap?’ är just en sådan fråga. Inte ens inom forskningen finns någon enhetlig definition på ’ledarskap’. Under Ledarsalongen ställer vi frågan utifrån ett mer filosofiskt perspektiv för  att du ska få en möjlighet att hitta dina egna svar och utvecklas i ditt eget ledarskap. Programmet i korthet:

-       Kaffe & mingel (kaffe serveras från kl 15.30)
-       Inledning: VD Anna Kowalska Lindberg
-       Scensamtal: Eric Schüldt & Per Johansson tillsammans med duon Lisas (Lisa Långbacka & Lisa Rydberg)
-       Utvecklande samtal mellan deltagare i grupper om tre
-       Panelsamtal 
-       Mat & mingel (avslutning ca kl 22.30)


Vad är en "salong"?
Under 1600- och 1700-talen började man i Europa att "hålla salong" – att i hemmen träffas och tala om litterära händelser eller något annat samhällsviktigt. I början handlade det om att många länder hade en inskränkt åsiktsfrihet. Att säga fel saker i en offentlig lokal kunde leda till bestraffning. Därför anordnades dessa privata bjudningar som blev ett slags politiska eller konstnärliga fristäder.   

Mer om Per Johansson & Eric Schüldt
Per Johansson & Eric Schüldt är för många av oss kända från den enormt populära Pod-serien ”Myter & Mysterier” och tidigare ”Människan & maskinen”.
Per Johansson har en bakgrund som idéhistoriker och lektor i humanekologi vid Lunds universitet, men lämnade akademin 2007 för att arbeta med de snabba omvärldsförändringarna. Han har sedan dess arbetat som konsult, analytiker, talare och skribent med inriktning mot nya möjligheter för utbildning, muséer, kulturliv, entreprenörskap och besöksnäring.
Eric Schüldt är radioskapare, journalist och skribent. Han har producerat ett stort antal radioprogam kring musik och livsåskådning för Sveriges Radio P1 och P2. Han är nu aktuell med bl a ”Text & Musik med Eric Schüldt” - en timme med den vackraste musiken ackompanjerad av poesi, filosofi och personliga reflektioner.
 
Mer om Duon Lisas
Violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka har rötterna i folkmusiken men är samtidigt förankrade i andra genrer. 2011 bildade de tillsammans LISAS och har sen dess framträtt i Europa, USA och Kanada. Debutalbumet Fiddle & Accordion Conversations har hyllats av kritikerna och valts till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA, samt tilldelats Manifestpriset 2018. Duon har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Staffan Hellstrand, Danska Radions kammarkör m.fl.

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE?

"Fantastiskt inspirerande och upplyftande timmar! Det är exakt den här kombinationen av kultur kopplat till frågor om ledarskap som behövs och som är så svår att finna på andra håll."

Susanna Ohlström om vårt Chefsforum 2016

Barbro Dahlbom-Hall Konsult AB  ​Tel: 0704-068890 ​I Org nr: 556493-1961