AKTUELLT

FRUKOSTSAMTAL 2 APRIL
Ditt bästa sätt att leda i oroliga tider?
Vilket är ditt bästa sätt att leda i oroliga tider? Välkommen att dela dina erfarenheter och ta del av varandras under ett frukostsamtal med vår VD Anna Kowalska Lindberg. Frågan ovan formulerades och skickades igår av en av våra deltagare, Inga-Lena Lind, till de övriga kvinnor som nu går ledarskapsprogrammet "Mitt bästa sätt att leda som Kvinna". Vilken bra idé! I denna oroliga tid när du ska leda ett team där kanske alla jobbar hemifrån, du själv har fullt upp med de frågor som väcks inom dig själv och från ledningen i din organisation samtidigt som orken tryter och en del av dina medarbetare kanske till och med blir uppgiva. DÅ är det hög tid att ta hjälp av varandra. För att bidra till detta ordnar vi ett frukostsamtal på webben med hjälp av Zoom.
När? Torsdag 2 april klockan 8.00 - 9.00
Hur många? Antalet platser är begränsat till 10 för att ett utbyte ska kunna ske mellan alla i mötet.
Hur anmäler en sig? info(a)dahlbom-hall.se 

VI SÖKER EN "INTERN" - EKONOMIASSISTENT & AFFÄRSUTVECKLARE
Vi söker en stödjande resurs i utvecklingen av vårt företag och erbjuder därför ett internship, en praktikplats/deltidsanställning, för en uthållig och engagerad student Business & Management (eller motsvarande). Praktikplatsens placering är i Stockholm och vi ser gärna att det rör sig om en längre praktik (6 – 12 månader).  Du är troligen  i slutfasen av dina studier inom "Business & Mangement" (eller motsvarande) och intresserad av en deltidsanställning. Vill du veta mer? Skicka ett mejl med din intresseanmäan till: info(a)dahlbom-hall.se eller läs mer i beskrivningen här: 

FRUKOSTSAMTAL 4 SEPTEMBER
Att leda genom relationer. Inlevelse och rollövertagande som verktyg.

Troligen ägnar du redan omkring 80% av din tid som chef och ledare på relationer. Bland dina viktigaste verktyg finns förmågan att tolka dina medarbetares drivkrafter, rädslor och andra känslor. För att förstå och hjälpa dem utvecklas använder du dig av inlevelseförmåga, intuition och lyhördhet. Men är du lika bra på att relatera till och leda både kvinnor och män till framgång? Genom att bli medveten om och träna på din inlevelseförmåga och att aktivt använda dig av s k rollövertagande kan du bli ännu bättre på att förstå medarbetarnas behov. Hur du relaterar hänger också ihop med hur du förstår dig själv som man respektive kvinna. Under ett frukostsamtal vill vi inspirera till att träna på inlevelse och rollövertagande som verktyg i ledarskapet. Vi kommer att använda oss av litteratur och poesi som inspiration.
Tid: 2 september kl 08.00 - 10.00. Kaffe och smörgås serveras från kl 07:30.
Plats: Surbrunnsgatan 34, Stockholm
Kostnad: Ingen
För anmälan klicka
här

MIDDAGSSAMTAL MED MATS SÖDERLUND
Äntligen sjösätter vi en idé vi länge gått och burit på, att erbjuda en serie middagssamtal med Mats Söderlund på temat "Att leva och leda som Man". Vi drar igång middagssamtalen den 25 april klockan 18.00 – 21.00 ca. Planerade teman för de tre tillfällena är:
1.     Därför anmälde jag mig/Därför kom jag hit & frågor jag har med mig. Kort om mansrollen, ledarskap och samhällsförändringar. Vad betyder de för dig?
2.    Att leva och leda som man: det svåraste och det bästa med att vara man idag. Vi pratar om våra erfarenheter, goda exempel och svåra utmaningar.
3.    Att leda kvinnor: min egen kvinnohistoria och de kvinnor jag leder. Vi utgår från gruppens frågeställningar och begreppet ”assymetriskt rollövertagande”. 
Vill du veta mer? Skicka ett mejl med din intresseanmäan till: info(a)dahlbom-hall.se eller läs mer på länken nedan:

ANNAS BLOGG FEBRUARI 2019: SÅKLART DET GÅR LÄTT NÄR MAN CYKLAR I MEDVIND

Har du någon gång cyklat till jobbet på morgonen och känt dig stark som en grekisk gud? Det går lättare än lätt, Friskis & Svettis-träningen och den enträgna cyklingen har äntligen gett effekt, du känner dig urstark och är överlycklig över att du äntligen fått upp flåset. Minnet av känslan lämnar inte kroppen. Känslan är att allt är möjligt, jag är omöjlig att besegra, omöjlig att motstå, omöjlig att hejda, jag är helt enkelt oemotståndlig och ostoppbar. Och dagen utvecklar sig i linje med känslan, det blir helt enkelt en ”smashing” dag. Jag lyckas med allt! Wow!
 
På vägen hem ändras perspektivet. Det går trögt, trögare än trögt. Till och med i den svagt lutande nedförsbacken genom Norra Kyrkogården behöver jag trampa, på låg växel. Då blir det uppenbart. Jag har motvind. Och jag blir varse att det med stor sannolikhet innebär att jag hade medvind på vägen till jobbet samma dag…  Läs mer här.

FRUKOSTSAMTAL 30 JANUARI: ATT GÖRA JÄMSTÄLLDHET

Hur GÖR vi jämställdhet? Hur gör vi hemma? Och hur gör vi på jobbet och i våra organisationer? Detta är frågor som Anna Kowalska Lindberg och Mats Söderlund både har funderat över mycket och även jobbat med i sina respektive yrkesroller. Under ett frukostsamtal med dig som deltagare utforskar vi tillsammans hur du kan hitta ditt eget bästa sätt att GÖRA jämställdhet. Vårt mål är att väcka din nyfikenhet och förändringslust. Din belöning är större genomförande- och genomslagskraft, djupare relationer och effektivare konflikthantering. Att du blir en bättre ledare, chef, förälder, partner och vän. Boka en plats.

Chefsforum 12 januari: CHEFEN SOM ORKESTERLEDARE

Vi erbjuder dig som gått ATT LEDA SOM KVINNA eller ATT LEDA SOM MAN en årlig möjlighet till utveckling, inspiration och nya insikter. I bästa ”Barbro-anda” tar vi vår utgångspunkt i kulturen och denna gång tar vi hjälp av musikens kraft och orkesterledaren som ledarmodell. Vi kommer bl a att få inspireras av Lena Åberg-Frisk, VD för Uppsala Konsert & Kongress där hon har lett en omvändning av verksamheten. Läs mer här.

MIN BESTE MÅTE Å LEDE SOM KVINNE I OKTOBER 2018

Det svenska programmet ATT LEDA SOM KVINNA, som är unikt i sitt slag, har pågått sedan 2005. Nu år 2018 tar vi detta koncept även till Norge i samarbete med Solid Utvikling och Susann Goksör Bjerkrheim. Susann Goksör Bjerkrheim är utbildad vid Norges Idrottshögskole och har lång ledarerfarenhet från handboll i världsklass som lagkapten för det framgånsgrika  norska landslaget i handboll. Susann har jobbat som ledarutvecklare och relationstränare i Solid Utvikling seden 1999. Läs mer här.

Frukostsamtal 2 mars: Kvinnligt ledarskap eller Att leda som Kvinna?

Vår absoluta uppfattning är att det finns ledare. Kvinnor som är ledare och män som är ledare. Det finns gott ledarskap och mindre bra ledarskap. Men inget "kvinnligt" ledarskap... Gott ledarskap innebär bl a att kunna vara inifrån-styrd. Att ha lärt känna sig själv, sina värderingar och sin personlighet. Att inse att det är viktigt med distans och perspektiv och att aktivt arbeta med sin egen utveckling. Vi kallar det att vara Bottentung. Vill du fylla på din bottentyngd? Om du är kvinna och vill ta ditt eget ledarskap till en ännu högre nivå är vårt Frukostsamtal den 2 mars något för dig. Anna Lindberg och Catarina Dehlin, som leder utbildningen ATT LEDA SOM KVINNA, berättar om innehållet och ger ett smakprov.

Tid: 2 mars kl 08.00 - 09.00. Kaffe serveras från kl 07:30.
Plats: Brunnsgatan 21, Stockholm
Kostnad: Ingen
För anmälan klicka
här

ATT LEDA SOM KVINNA är en helt unik utbildning med fokus på att hitta ditt eget bästa sätt att leda som kvinna. För mer info se
här.

ATT LEDA SOM KVINNA - Återträff 19 - 20 januari 2018
En grupp kvinnor som gått ATT LEDA SOM KVINNA har just haft en återträff i två dagar på Noors slott i Knivsta i Uppland.  Första dagen leddes av vår VD Anna Lindberg som lotsade kvinnorna igenom en fördjupning inom följande ämnen:
- Att vara ’inifrånstyrd’ - medvetenhet om mina drivkrafter och min motivation
- Att vara bottentung - medvetenhet om mina styrkor
Vill du också få inspiration och praktiskt hjälp med att ordna en återträff i din grupp från ATT LEDA SOM KVINNA eller ATT LEDA SOM MAN? Hör gärna av dig till oss: info(a)dahlbom-hall.se 

Gott Nytt menstruationsår 2018!

Vår julgåva i år utgörs av tio menskoppar till projektet WoMensCup med syfte att ge flickor och unga kvinnor möjligheten att leda sig själva ut ur hunger och fattigdom.

Helena & Pontus Foundations projekt WoMensCup syftar till att förse unga kvinnor i Afrika med menskoppar, utbilda dem och arbeta bort tabun kring mens.

Varför menskoppar? Menskoppar är en hållbar lösning då den är återanvändbar i upp till 10 år. Den är dessutom vänlig mot underlivet. Den är miljösmart.

NU TAR VI ATT LEDA SOM KVINNA TILL NORGE

Nu tar vi ATT LEDA SOM KVINNA till Norge i samarbete med Susann Goksør Bjerkrheim på Solid Utvikling AS. Vi börjar med ett frukostmöte i Oslo för ett smakprov tisdagen den 24 oktober. Välkomna! För mer info se här.  

Chefsforum 15 september 2017: Tema "Schibbolet"

Julia Romanowska och Mats Qviström i en Schibbolet-föreställning Julia Romanowska och Mats Qviström i en Schibbolet-föreställning

Vi bygger vidare på succén från 2016! För dig som gått våra ledarskapsprogram ”Att leda som Kvinna” och ”Att leda som Man” erbjuder vi en årlig möjlighet att möta varandra och fylla på med kraft och energi i ditt ledarskap. I år är temat "Schibbolet" som har visat sig mer effektivt för att hjälpa ledare leda än traditionell ledarutbildning. Julia Romanowskas forskning har visat att för utveckling av ledarskap så är kognitiv smärta bättre än positiv bekräftelse. De som vågar möta den här insikten är de som har störst chans att både själva utveckla ansvarsfullt och gott ledarskap samt att hjälpa andra att leda. Läs mer här.

PRAKTIKPLATS ERBJUDES TILL UTHÅLLIG OCH ENGAGERAD STUDENT INOM MARKNADSFÖRING OCH KOMMUNIKATION

I samarbete med Atoll och PSP erbjuder vi en praktikplats för en uthållig och engagerad student inom marknadsföring och kommunikation. Praktikplatsens placering är i Stockholm och vi ser gärna att det rör sig om en längre praktik (minst 6 månader). Praktiken kommer att ge unik arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta ihop teoretiska studier med praktiskt genomförande samt kunskap om affärsutveckling och konsultverksamhet. Vår förhoppning är att du kommer att ge oss insikter i de senaste trenderna inom marknadsförings och kommunikationssfären och vara en stödjande resurs för oss i utvecklingen av våra företag. 

Vill du veta mer? Gå in på www.atoll.se eller kontakta VD Anna Lindberg på anna.lindberg(a)dahlbom-hall.se. 

Frukostsamtal med Atoll 22 februari 

Företaget Atoll bjuder på frukostsamtal kring den relationskompetens som behövs för att bygga jämställdhet i praktiken på företag. Atolls kompetens har förstärkts av att Barbro Dahlbom Hall Konsults VD Anna Lindberg från och med årsskiftet också är delägare i och medarbetare på Atoll. Väl fungerande relationer på en arbetsplats leder inte bara till effektivitet och produktivitet - det är en grundläggande pusselbit för god hälsa och positiv energi.
Plats: Piperska Muren, Stockholm 
Tid:  08:00- 09:00, frukost serveras  från kl 07:30
Kostnad: Ingen kostnad, 500 kr debiteras om du inte dyker upp 
Anmälan
https://atoll.se/frukostseminarie/ 

VI GÖR ETT GOTT NYTT ÅR

Vi vill inför 2017 uppmuntra till att GÖRA ett Gott Nytt År 2017!  Vi kan alla bidra med en liten, liten del. Jag är personligen övertygad om att ingenting påverkar världen så mycket som ledarskap och jag kommer därför att med förnyad kraft fortsätta utveckla verksamheten inom Barbro Dahlbom-Hall Konsult under det kommande året. Vi kommer att fortsätta bidra till indivduell ledarskapsutveckling såväl som utveckling av inkluderande och framgångsrika kulturer i företag och organisationer. Detta genom våra ledarskapsprogram ATT LEDA SOM KVINNA och MITT BÄSTA SÄTT ATT LEDA samt genom våra konsultuppdrag åt några olika organisationer och företag. Jag fortsätter också mitt uppdrag som god man till ett ensamkommande flyktingbarn och genom vår julgåva i år till Bröstcancerfonden stöder vi klinisk patientnära forskning, information och stöd till bröstcancerdrabbade och deras familjer i Sverige.

Anna Lindberg, Ägare & VD

Smakprov på ett av de viktigaste ledarskapsprogrammen för framtiden: MITT BÄSTA SÄTT ATT LEDA - 6 december

Är du en mogen man med makt? Och intresserad av att säkerställa ett modernt ledarskap? Vi inbjuder till ett smakprov 6/12 på ett av de viktigaste ledarskapsprogrammen för framtiden: MITT BÄSTA SÄTT ATT LEDA.  Innehållet bygger på de två viktigaste framgångsfaktorerna för modernt ledarskap - förmågan att bygga bra relationer och genusmedvetenhet. Du kommer att få en ökad medvetenhet om nyttan av relationskompetens och vad det innebär att leda både män och kvinnor. Välkomna på ett smakprov på MITT BÄSTA SÄTT ATT LEDA. Läs mer här.

ENDAGSPROGRAM: ATT LEDA TILLSAMMANS - FEBRAURI 2017

Håll lärandet vid liv och fördjupa dig inom ATT LEDA SOM KVINNA & MAN. Relationer bygger framgångsrika organisationer och företag – här ges en möjlighet att bygga på din relationskompetens i syfte att ännu bättre leda tillsammans med kollegor och medarbetare som ofta är olika oss själva. Målsättningen med 1-dagsprogrammet är att fördjupa medvetenheten och kunskapen om vad det innebär att vara i en ledande roll som kvinna respektive man samt att få träning på konkreta verktyg som kan underlätta för oss att leda tillsammans med kollegor och medarbetare som ofta är olika oss själva. Vill du veta mer? Läs mer här.

Chefsforum 16 september 2016: ATT LEDA TILLSAMMANS

Bild ur föreställningen ”Egenmäktigt förfarande”. Fotograf: Micke Sandström Bild ur föreställningen ”Egenmäktigt förfarande”. Fotograf: Micke Sandström

För dig som gått våra ledarskaps-program ”Att leda som Kvinna” och ”Att leda som Man” erbjuder vi nu en första möjlighet till att möta varandra, både kvinnor och män. I bästa ”Barbro-anda” kommer fokus på mötet att vara djupa samtal om viktiga ledarskapsfrågor. Som inspiration och utgångspunkt för samtal om viktiga ledarskapsfrågor har vi abonnerat en föreställning av den kritikerrosade iscensättningen av Lena Anderssons roman ”Egenmäktigt förfarande” på Uppsala stadsteater.

LUNCHSEMINARIUM 26 AUGUSTI:
HITTA DITT EGET BÄSTA SÄTT ATT LEDA SOM MAN

Ett lunchseminarium för män om det du inte visste behövdes för att bli en riktigt bra ledare. När till och med det amerikanska presidentvalet ser ut att handla om kön mer än någonting annat är Frågor om hur ledarskap är kopplat till kön mer aktuella än någonsin.
Genusforskaren Robert Hamrén och författaren/poeten Mats Söderlund kommer att berätta om sina insikter kring vad genuspräglingen betyder för män. Robert Hamrén gör det genom att berätta om sin forskning kring män inom Rotary som publicerats i avhandlingen "Vi är bara några kompisar som träffas ibland. Rotary som en manlig arena". Mats Söderlund gör det genom att berätta om sin högst personliga resa till insikt som han beskrivit i sin kritikerrosade bok "Göra Kärlek".

Frukostmöte 26 augusti med MATRONA och PATRONA

Den 26 augusti är du välkommen att gästa nätverket MATRONA och PATRONA då BARBRO DAHLBOM HALL KONSULT och vår VD Anna Lindberg står som värd . Vi börjar med en gemensam frukost och därefter får du veta mer om BARBRO DAHLBOM-HALL KONSULTs verksamhet och affärsnätverken MATRONA och PATRONA samt träffa våra medlemmar och gäster.
TID: 26 augusti kl. 08.00 - 10.00 
PLATS: Norrtullsgatan 6 (1 tr. upp) 
Om du vill komma som gäst, anmäl dig senast 23 augusti till: lena.torner@matronanatverken.se 

VÅRT LEDARSKAPSPROGRAM KAN HJÄLPA KVINNOR ATT ÖVERVINNA KÄNDA BARRIÄRER FÖR ATT GÖRA KARRIÄR 

Ledarskapsprogram med genusperspektiv, som ATT LEDA SOM KVINNA, kan hjälpa kvinnor att övervinna kända barriärer för att göra karriär. Detta är en av slutsatserna i ett examensarbete med rubriken "If I Were A Boy" på Handelshögskolan i Stockholm som presenterades den 30 maj 2016. I uppsatsen har Emelie Wendelstam och Therese Åbb besvarat frågan om vilka barriärer kvinnor upplever för att göra karriär och hur dessa eventuellt kan övervinnas genom ledarskapsprogram med genusperspektiv. Läs mer här.
 

GENUSPERSPEKTIV ger män en förnyad syn på ledarskap!

GENUSPERSPEKTIV ger en förnyad syn på ledarskap som utgår från egna individuella övertygelser i kontrast till hur man tidigare formats och påverkats av andras förväntningar och uppfattningar. Detta är en av slutsatserna i en kandidatuppsats på Stockholm School of Economics som presenterades den 25 maj 2016. I uppsatsen "En helt ny värld?" har David Horal och Ulf Waltré besvarat frågan "Vilken förändring och vilka synsätt på genus och ledarskap uttrycks av manliga ledare som genomgått ett genusfokuserat ledarskapsprogram?" I arbetet har de använt erfarenheter från deltagare i vårt ledarskapsprogram ATT LEDA SOM MAN. Läs mer här.

EN WORKSHOP OM KÖN OCH MAKT
Den 5 april ledde vi en workshop på KFS (Arbetsgivarorganisationen för samhällsnyttiga företag) HR-chefsnätverk för personalchefer/HR-chefer anställda i KFS medlemsföretag. Vi fokuserade på att öka medvetenheten om genuspräglingens betydelse för ledarskapet. Högskolelektor Jesper Fundberg och Anna Lindberg, Barbro Dahlbom Hall Konsult AB, lotsade cheferna igenom denna workshop.

Jesper Fundberg: "Män måste ta mer ansvar för mäns beteenden"

Jesper Fundberg publicerade en debattartikel i Svenska Dagbladet 13 januari 2016 med rubriken ”Män måste ta mer ansvar för mäns beteenden”. Jesper är idrottsforskare med särskild inriktning på maskulinitet vid Malmö högskola och har arbetat ihop med Barbro Dahlbom-Hall under 10 år bl a genom att leda våra öppna ledarskapsprogram för män: "Att leda som Man". Jesper avslutar debattinlägget med: "När ska till exempel idrotten och andra manligt präglade miljöer fokusera på och kritiskt förhålla sig till den problematiska manligheten? Här finns potential. Här finns en möjlighet att bli en fostrande miljö, präglad av mäns ansvar för mäns beteende."

Läs hela artikeln.

GOTT NYTT ÅR 2016
Vi vill önska alla ett GOTT NYTT ÅR 2016! Genom en insamling till Röda Korsets arbete för människor på flykt samt genom att jag själv är god man för ensamkommande flyktingbarn ger vi vårt bidrag till en bättre värld för de som tvingas fly från sina hemländer. Under hösten har vi tillsammans med många andra små företag i Sverige hjälpts åt att samla in pengar till människor på flykt, tillsammans har vi nu samlat in mer än 60 000 kronor.


http://egeninsamling.redcross.se/pa-flykt/8-5301#.VoPxq9PsIs4.linkedin 

Anna Lindberg, Ägare & VD

LUNCHSEMINARIUM 15 JANUARI

Barbro Dahlbom-Hall Konsult och Sweco ger tillsammans möjligheten till inspiration att leda som kvinna eller man genom en berättelse om ”Mitt eget bästa sätt att leda som kvinna” av: Åsa Bergman, VD Sweco Sverige. Åsa delar med sig av sina tankar kring sin egen ledningsfilosofi, hur hon tänker om sig själv och varför hon är värd att följa, vad som ger henne energi, hur hon ”tar hand om sig själv” och ser sig själv som resurs. Åsas berättelse följs av reflektioner från Barbro Dahlbom–Hall kring det Åsa berättat och även allmänt kring hur man kan hitta sitt eget bästa sätt att leda som kvinna eller man och därmed få ny kraft och energi i sitt ledarskap och sin chefsroll. Ladda ner inbjudan

STORT INTRESSE I ONSDAGS

Vårt lunchseminarium på Tändstickspalatset i onsdags 9/12 rönte stort intresse från chefer inom både näringsliv och offentlig sektor. Seminariet behandlade frågan om "Att leda jämställt som man - inte en fråga om siffror!". Jesper Fundberg, Martin Ahlquist och Barbro Dahlbom-Hall delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter och Martin sa bland annat att: "Det är så pinsamt grunt att mäta jämställdhet i siffror." 

LUNCHSEMINARIUM 9 DECEMBER

Att leda jämställt som man - inte en fråga om siffror!
Martin Ahlquist berättar om tidningen Fokus framgång sett ur ett jämställt ledarskapsperspektiv. 
Seminariet inleds med en kort genomgång av det senaste inom forskningen vad gäller genus-präglingens betydelse för ledarskap. Inledningen görs av Jesper Fundberg, Fil Dr Etnologi, Universitetslektor & Konsult. Martin Ahlquist, fd Chefredaktör för Tidningen Fokus delar med sig av sina personliga erfarenheter av att ha tagit sig till en högre nivå i sitt ledarskap genom att förstå genuspräglingens betydelse för sitt eget ledarskap och för att nå en verkligt jämställd arbetsplats (inte bara 50% kvinnor i lednings-gruppen och utraderade löneskillnader). Lunchseminariet avslutas med reflektioner från Barbro Dahlbom–Hall kring det Martin Ahlquist berättat och allmänt kring hur man hittar sitt eget bästa sätt att leda jämställt som man. Ladda ner inbjudan

MÖTE MED BARBRO DAHLBOM-HALL I KVALITETSMAGASINET 
Med rubriken ”Pionjär och exportvara” publicerade KvalitetsMagasinet en intervju med Barbro Dahlbom-Hall den 9 september 2015. Det är maffiga epitet som satts på Barbro Dahlbom-Hall. Så var hon också först ut i Sverige med att jobba som konsult med ledarutveckling och genusperspektiv. Men när hon tittar tillbaka på vad som har, eller egentligen inte har hänt, blir hon riktigt arg. Läs hela artikeln.

LUNCHSEMINARIUM 2 SEPTEMBER

Två ledande kvinnor ger möjligheten till reflektion och spegling genom att berätta om sina egna bästa sätt att leda som kvinna:
Eva-Maj Mühlenbock, VD Advokatfirman Lindahl
Anneli Liljemark, VD Liljemark Consulting
Under sammanlagt en timme delar de med sig av sina tankar kring hur de tänker om sig själva och varför de är värda att följa, vad som ger dem energi, hur de ”tar hand om sig själva” och ser sig själva som resurs. Lunchseminariet avslutas med reflektioner från Barbro Dahlbom-Hall kring det dessa kvinnor berättat och allmänt kring hur man kan hitta sitt eget bästa sätt att leda som kvinna. 
Ladda ner inbjudan

BARBRO DAHLBOM-HALL KONSULT AB HAR FÖRVÄRTS AV ANNA LINDBERG
augusti 16, 2015

Barbro Dahlbom-Hall Konsult AB har förvärvats av Anna Lindberg som nu tar över som ny ägare och VD. Företaget kommer att drivas vidare och utvecklas under ledning av Anna Lindberg i samarbete med Barbro Dahlbom-Hall. Anna Lindberg har de senaste 15 åren haft olika chef- och ledarpositioner bl a som affärsområdeschef, affärsutvecklingschef och marknadschef. Anna har mångårig erfarenhet av ledningsgruppsarbete, såväl privat som offentlig sektor samt internationellt arbete och internationella organisationer.

SvD 30 OKT 2011

november 23, 2011

Målet: Göra män av grabbarna. Svenska Dagbladet 30 okt 2011. ”Grabbarna är problemet, för de sitter på makten.” Jesper Fundberg tycker att det är männens tur att hålla i stafettpinnen och ta jämställdhet inom arbetslivet i mål. Läs hela artikeln här

SVD 5 SEP 2011
september 22, 2011

Djupdykning i ledarrollen. Svenska Dagbladet 5 sep 2011. SAMLAD KUNSKAP Ledarskap har blivit svårare. Det säger Barbro Dahlbom-Hall som i 40 år har utbildat eliten inom privat och offentlig sektor i chefskap. I förra veckan samlade hon 200 personer från sitt nätverk för att diskutera ledarskap ur olika perspektiv. Läs hela artikeln här

SVD 4 AUG 2011

augusti 11, 2011

Bortom könsnormen. Svenska Dagbladet 4 aug 2011. ”Lära kvinnor chefa män” är lika aktuell nu som när den kom ut första gången för 15 år sedan. Hörnstenen i ledarskapsklassikern är att kvinnorna först måste ta makten över sig själva. Därefter kan de få sin rättmätiga del av makten i arbetslivet och på andra områden. Läs hela artikeln här

SVD 18 AUG 2009
maj 19, 2010

Företagsmannen Halvar Johansson om ATT LEDA SOM MAN, Svenska Dagbladet 18 aug 2009. Läs mer 
här

Barbro Dahlbom-Hall Konsult AB  ​I Tel: 0704-068890 ​I Org nr: 556493-1961