Chefsforum
ATT LEDA TILLSAMMANS
15 september 2017

För dig som gått våra ledarskapsprogram ”Att leda som Kvinna” och ”Att leda som Man” erbjuder vi en årlig möjlighet till att möta varandra och fylla på med kraft och energi i ditt ledarskap. I bästa ”Barbro-anda” tar vi utgångspunkt i kulturen för att få distans och perspektiv och på så vis utveckla vårt ledarskap. En central ingrediens i vårt chefsforum är djupa samtal om viktiga ledarskapsfrågor i mindre grupper. 

Djupa samtal om viktiga ledarskapsfrågor 16 september 2016. Fotograf: Christina Bergstrand
Djupa samtal om viktiga ledarskapsfrågor 16 september 2016. Fotograf: Christina Bergstrand

Chefsforum 2017

Tema 2017 är Schibbolet: "Förbättra ditt ledarskap med hjälp av ordens och musikens kraft" - ett smakprov på Schibbolet med Julia Romanowska.
I år är temat "Schibbolet" som har visat sig mer effektivt för att hjälpa ledare leda än traditionell ledarutbildning. Julia Romanowskas forskning har visat att för utveckling av gott ledarskap så är kognitiv smärta bättre än positiv bekräftelse. De som vågar möta den här insikten är de som har störst chans att både själva utveckla ansvarsfullt och gott ledarskap samt att hjälpa andra att leda. 


S c h i b b o l e t är ett experimentellt konstnärligt scenkoncept för utveckling av individuellt ledarskap – ett kollage av text och musik – som gestaltas sceniskt av två röster, en manlig och en kvinnlig. Disparata genrer kombineras i en icke narrativ, dialogisk struktur. Lyrik, prosa, dokumentära texter och kommentarer fogas samman med musik; från konstmusik till populär­musik, från medeltid till avantgarde. I ett intensivt samspel eller motspel strömmar musik­stycken och textfraser i ett polyfo­niskt flöde, med ständiga växlingar mellan de olika konstnärliga genrerna.

J u l i a  R o m a n o w s k a är utvecklare av Schibbolet och har en konstnärlig master- och musikpedagogisk examen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Julia har varit slagverkare i Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radio Symfoniorkester, på Stockholms Stadsteater och Dramaten. Hon har disputerat på Schibbolet och forskar nu vidare vid Karolinska Institutet med en tvärvetenskaplig inriktning inom områden konst, ledarskap och hälsa. Hon är även utbildad programmerare och ledarskapskonsult.

Vill du veta mer om Schibbolet läs Maciej Zarembas artikel om Julia Romanowskas doktorsavhandling: http://www.dn.se/kultur-noje/pa-chefskurs-med-kafka/

Dag: 15 september 2017 
Tid: 12.00 – 24.00 ca
Plats: Uppsala, Reginateatern, med efterföljande middag på restaurang Noia (tvärs över gatan från Reginateatern)
Pris: 3 000 kr (exkl moms)
Anmälan och kortbetalning: Sker direkt via Payson betallänk nedan

Anmälan mot faktura: Sker genom mejl till info(a)dahlbom-hall.se.

"Fantastiskt inspirerande och upplyftande timmar! Det är exakt den här kombinationen av kultur kopplat till frågor om ledarskap som behövs och som är så svår att finna på andra håll."

Susanna Ohlström om vårt Chefsforum 2016